Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Visst har Östersundshem råd med underhållet!

/

Annons

Vad skönt för våra medlemmar och övriga hyresgäster som bor hos Östersundshem, att äntligen få läsa Östersundshems vd Daniel Kindberg säga det som vi hela tiden hävdat – att Östersundshem är ett välmående bolag, som följaktligen har råd att ta väl hand om sitt bestånd och sina hyresgäster.

Det tråkiga är att det krävdes att det skulle resas krav på hans avgång, till följd av upphandlingen av attefallhusen och hans olika sidouppdrag, för att han skulle göra den bekännelsen.

Debatt: Daniel Kindberg: Så börjar häxjakten på mig igen (17 januari)

Debatt: Kindberg tillbakavisar kritiken: Håll er till sanning och verklighet! (18 januari)

Tidigare har han i ett pressmeddelande kritiserat den senaste hyresförhandlingen och hävdat att hyreshöjningarna har varit låga de senaste åren.

"Under 2016 och 2015 resulterade förhandlingarna i ökningar på endast 0,55 respektive 0,90 procent. Detta, sammantaget med den låga höjningen för 2017, gör att vi nu befinner oss i ett läge där vi tvingas prioritera bort en hel del planerat underhåll", skrev Daniel Kindberg.

Vi tycker att det är oerhört olyckligt och helt oacceptabelt att en vd i ett ekonomiskt starkt, allmännyttigt bostadsbolag, går ut och skrämmer upp hyresgästerna på det sättet.

Så när Daniel Kindberg nu säger att Östersundshem är ett välbeställt företag och att Östersundshem hela tiden ökar sin vinst och sitt resultat, att Östersundshems avkastning ökar hela tiden och att soliditeten är hög i bolaget, så anar vi att de dystra kommentarerna bara var ett utspel för att slippa utföra det underhåll hyresgästerna betalar för.

Vi räknar således med att underhållet blir utfört, utan fler klagomål från bolagets vd om att de inte har råd.

styrelsen för Hyresgästföreningen Storsjöbygden

ordförande Anne-Christine Strömberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons