Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill försvara skolmaten

/

Annons

Allt som skrivs om skolmaten är så negativt så det är riktigt deprimerande. Vi som lagar maten försöker alltid göra det bästa av de resurser som finns. Men vem vågar säga att maten är god? När det alltid skrivs om hur dålig den är.

Själv har jag jobbat med skolmat i 20 år och får ofta höra av barnen att den är jättegod. Jag äter den också själv varje dag, med fem olika fräscha sallader till. Maten är både god och näringsrik. Jag har erfarenhet av när maten lagats på plats och ny mat som lagas i storkök. Soppor, grytor, pastasåser och gratänger lagas från grunden och cirka en timme efter tillagning tempas maten som är 80-85 grader vid serveringen. Den tempas även efter att alla ätit. Maten är näringsberäknad och innehåller en tredjedel av den näring som man bör äta varje dag, resten bör ätas i hemmet.

Undrar alltid när jag är i affären vem som köper alla halvfabrikat och "skräpmat". Det kan väl aldrig vara barnfamiljer. Jag hoppas att de lagar all mat från grunden och att den är ekologisk och kravmärkt.

Mattant i Östersunds kommun med alla smaklökar i behåll

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons