Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget sätter sig över riksdagens beslut

/

Läser i en av våra lokaltidningar att vårt landstigsråd Robert Uitto ondgör sig över att sjukgymnaster ska få sälja sina etableringar som de byggt upp på skattepengar!

Annons

Fakta: När undertecknad tillsammans med en kollega, Anders Nilsson, skulle öppna en mottagning 1988 så var det med stora banklån på sexsiffriga belopp och många sömnlösa nätter innan vi kom till skott. När vi sedan väl skulle öppna så visade det sig att myndigheter tvingade oss att bygga en hiss för handikappade som vi naturligtvis inte tänkt på.

Förstående hyresvärd ordnar detta – men naturligtvis med högre hyra.

Efter många år med arbetstider på upp till 60 timmar per vecka så kommer det hela tiden till nya investeringar; behandlingsbänkar, ultraljudapparater, träningsutrustning et cetera.Naturligtvis har vi fått ersättning för vårt utförda arbete enligt nationella taxan, först från Försäkringskassan sedan från landstinget.

Precis som alla andra företag som utför arbete åt landstinget så är det med skattepengar fakturorna betalas.

När exempelvis Skanska bygger om åt lanstinget betalas det med skattepengar! När landstinget anlitar konsulter, typ Thomas Hägg, så är det med skattepengar!

Från vilken leverantör det än må vara som fakturerar lanstinget så betalas detta med skattepengar! Eller hur?

Landstingsrådet anser också angående överlåtelse av etableringar, att ”det vore helt horribelt och mer rädd om skattepengar än så måste vi vara”.

Den som eventuellt skulle få överta mitt samverkansavtal med lanstinget kommer till 100 procent inte att använda landstingets skattepengar till detta utan lånade och surt förvärvade pengar, för att förverkliga sin dröm om ett eget företagande och bidra till vår välfärd.

Hela andemeningen i den nya lagen var att vi skulle få överlåta våra etableringar/samverkanavtal om det fria vårdvalet inte är infört. Regeringskansliet har otaliga gånger klargjort hur de ser på saken men vårt landsting, tillsammans med tre andra, har tolkat lagen ”på eget” sätt.

Att ett landsting sätter sig över ett riksdagsbeslut och försöker göra partipolitik av det hela är beklämmande.

Nu stoppar man fyra äldre sjukgymnaster från att överlåta sina livsverk på unga, hungriga, vetgiriga sjukgymnaster trots att det inte blir någon merkostnad för landstinget! – inte en krona!

Och du, Robert Uitto: Att ta orden "slösa med skattepengar" ska väl inte komma från ett socialdemokratiskt landstingsråd? Du har väl inte glömt Karolina-projektet? Du har väl inte glömt att du själv begärt tre miljoner av skattepengar för regionbildningen?

Som sagt: Man ska inte kasta pil i egen kuvös!

 

Leg sjukgymnast Leif R Widegren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons