Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maktmissbruk och rättsövergrepp från försäkringsbolagen och försäkringskassan

Annons

Jag är en tjej på 20 år som vid 12 års ålder fick diagnosen skolios. Jag har en synlig krökning av ryggraden och en kraftig vridning, rotation av kotorna, vilket gör att jag är sned i ryggen. Mina besvär medför bland annat smärtor i ländrygg, stelhet, uthållighetströtthet och domningar i benen. Jag har en sjuk- och olycksfallsförsäkring i Folksam. Folksam har efter samråd med försäkringsläkare bedömt invaliditeten för min sjukdom till endast ett par procent, det vill säga försumbart. För min sjukdom som medför bestående invaliditet, inte behandlingsbar, har ersättning utbetalats med ett symboliskt belopp. Trots att jag inte accepterade den föreslagna ersättningen så skedde ändå utbetalning från Folksam.

Försäkringsläkarens bedömning och yttrande rörande medicinsk invaliditetsgrad är oseriös och saknar objektivitet. Förtroendet för Folksam är utplånat efter vetskapen om att de anlitar försäkringsläkare som begått mened inför sittande rätt vid rättegångar. Om denne så kallade förtroendeläkarens bedrifter, som konsulteras av Folksam och som yttrat sig i mitt ärende, finns att läsa på internet. Dessa uppgifter som visar på bristande moral och brottslig handling bör ju inte utgöra någon nyhet för Folksam. Om man står i begrepp att teckna ny sjuk- och olycksfallsförsäkring i Folksam bör tas i beaktande de trista erfarenheter jag har fått erfara av detta försäkringsbolag.

I min överklagan till Personförsäkringsnämnden har de i sitt yttrande inte ändrat Folksams beslut. Det mest anmärkningsvärda i deras kommuniceringssvar är att min sjukdom har uppgetts avse "skada" och "olycksfall". Ett yttrande som således helt saknar verklighetsförankring, då invaliditeten inte föranletts av skada/olycksfall utan min sjukdom skolios har drabbat mig utan påverkan av yttre omständigheter. Uppenbarligen använder de färdiga mallar, där man endast ändrar namnet. Att detta också praktiseras hos försäkringskassan bekräftades i tidningen ST Press där en före detta anställd som arbetat med arbetsskador uttalat sig. Någon opartisk bedömning hos Personförsäkringsnämnden kan man således inte räkna med, då de inte ens anstränger sig att ta reda på vad ärendet avser. Detta maktmissbruk och rättsövergrepp som försäkringsbolagen och försäkringskassan utövar genom sina försäkringsläkare måste lyftas fram i massmedia och bli föremål för en öppen debatt som leder till att sjuka och arbetsskadade människor får en human och rättvis behandling.

Dyster framtid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons