Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säg nej till våld mot kvinnor!

Annons

Det strömmar in flyktingar till Sverige just nu. Människor som flyr från krig och förtryck och som kommit hit i hopp om ett bättre och tryggare liv. Vi ska förstås göra allt som står i vår makt för att hjälpa dem.

Dock får vi inte glömma att våldet i de svenska hemmen inte tar paus bara för att det är oroligt i omvärlden.

Kvinnor och barn hotas, misshandlas och dödas fortfarande av män som egentligen borde respektera och stödja dem.

Den allra vanligaste gärningsmannen vid våld mot kvinnor är någon som står dem nära. Den allra farligaste platsen för en svensk kvinna är i hemmet. Inte krogen, inte gatan eller parken. I hemmet.

Detta vill vi i Östersund Zontaklubb uppmärksamma och lyfta fram under den internationella kampanjen "Zonta says no to violence against wome"n (Zonta säger nej till våld mot kvinnor). Den sammanfaller i tid med UN Women's "16 dagar av aktivism mot genusbaserat våld", 25 november till 10 december.

Det är otroligt glädjande att se hur många som anmält sig frivilliga till att hjälpa flyktingarna som kommit till vår del av landet.

Vi hoppas att även få se mer volontärer i kampen för att stärka kvinnans ställning, både i Sverige och i världen. Zonta International är en av flera ledande organisationer i den kampen. Välkommen att stötta oss!

Lotta Lind

president och pr-ansvarig, Östersund Zontaklubb

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons