Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skäm bort de gamla i Bräcke

/

Annons

Bräcke kommun hur tänker ni? Har av en nära anhörig fått höra, att några av dem som är varslade och har "uppsägningslön" under en tid har erbjudit sig att ställa upp och arbeta på äldreboendet åtta timmar per dag under uppsägningstiden - de ska ju ändå ha sin lön! De skulle kunna gå ut på en promenad med den som vill det, spela kort, sjunga, fixa håret, kanske åka ut på en picknick, en liten fisketur, bara sitta och prata, med mera, med mera.

Vad får de till svar på detta förslag? Jo, att då blir de boende bortskämda! Det var bland det värsta jag har hört! Ska inte de, som har jobbat och slitit och betalat skatt i hela sitt liv ha den rätten? Ska de inte under någon månad av sitt liv kunna få bli lite bortskämda? Det finns en lag som säger att hundar ska rastas var fjärde timme - för gamla människor finns inget liknande.

Jag hoppas att varken jag eller någon av mina anhöriga ska behöva bo på ett ställe, där man skall betala hela sin pension och inte ha rätt till litet "guldkant" på tillvaron när, för en gångs skull, resurserna finns tillgängliga!

Ta ert förnuft till fånga ni "vårdansvariga" inom Bräcke kommun och ta tillvara den hjälp som finns att få!

"Nybliven pensionär"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons