Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad står C för i dag?

/

Annons

Vad står Centerpartiets politik för numera? Ska vi fortfarande vara en bromskloss i samhällets utveckling?

Vi var emot kvinnlig rösträtt, allmän tjänstepension, byggandet av Öresundsbron och kärnkraften som bidrog till den snabba tillväxten i Sverige på 1960-talet, och nu senast ett Stornorrland.

Förlorare är troligtvis Norrlands inland. Med en starkare röst i riksdagen, med ett flertal riksdagsmän från Norrland, skulle de kunna föra en enig talan för att rädda Norrlands glesbygd!

Det är i riksdagen de stora frågorna avgörs, inte på det lokala planet genom bakåtsträvande artiklar i ortspressen. Ensam är vi svaga, eniga över partigränserna är vi starka.

Vi måste vara lite ödmjuka som parti om vi ska vara trovärdiga och erkänna att den nya länsindelningen togs av förra regeringen 2010, och den nya regeringen fick den som ett arv och belastning. Men som tur är den frågan bordlagd för överskådlig tid!

Att 72 procent av EU-stödet hamnar i storstadsregionerna i fortsättningen, det får vi ta på grund att vi har de politiker vi förtjänar.

Vad blir nästa stora fråga för våra centerpartistiska kommunalpolitiker? Givetvis ska det vara kommuner med saltfria vägar – om saltet sparar människoliv enligt Trafikverket så är det viktigare att inte bilen rostar!

Är det inte dags att lämna reviret och bytänkandet och utvecklas politiskt?

Centerpartist!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons