Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brev till ledarsidan: P4 Jämtland backar om Niklas Daoson (S)

/
  • P4 Jämtland letar en ersättare till Niklas Daoson (S).

Annons

Jag har läst din ledare och ger dig rätt, Marcus Persson. Niklas Daoson, polis och socialdemokratisk politiker, ska inte diskutera kriminalitet eller ge råd om hur man undviker brott i P4 Jämtland. Det har vi meddelat honom.

Vi tycker dock att dessa frågor är viktiga. Vi kommer därför vända oss till polisledningen igen för att få en annan expert som enbart jobbar som polis.

Några förtydliganden:

1. Programpunkten med radiopolisen ska självfallet planeras och produceras av en journalist. Vi har redan ett antal yrkesaktiva experter i våra program som svarar på olika frågor, till exempel om återvinning och trafikplanering.

Eftersom vi vill diskutera olika frågor kring brottslighet så som hur man kan undvika inbrott eller bedrägerier vill vi ha en expert även på det området och då är det en polis som gäller för att täcka olika typer av brottslighet. 

2. P4 Jämtland fick Niklas namn av polisen. Vi förde då en diskussion om möjligheten att diskutera frågorna trots att Niklas Daoson (S) har politiska uppdrag och tänkte ursprungligen att det skulle fungera, det var fel tänkt av oss.

Efter att ha gått igenom det en gång till har vi kommit fram till att det ändå inte fungera att separera detta från hans politiska roll varför vi ändrat beslutet.

3. Händelsen är inte jämförbar med att centerpartisten Theresa Flatmo stoppades från medverkan som gästkock i Meny i P1 eftersom det inträffade under ett valår. Sveriges Radio har tydliga regler att politiker inte får medverka i några radiosammanhang under en valrörelse, såvida de inte gör det i egenskap av sin roll som politiker.

Ricky Karström

Kanalchef P4 Jämtland

Svar direkt: Det är glädjande att P4 Jämtland agerade så snabbt efter att ledaren publicerades på op.se 31 januari. När läsarna öppnade papperstidningen onsdag morgon då var beslutet redan ändrat om Daosons (S) medverkan som polis.

Med rätt polis och en duktig journalist tror jag det kommer bli ett värdefullt program i allmänhetens tjänst i linje med public service uppdrag.

Mer läsning

Annons