Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem som ligger lågt

/
  • 1.   EU- MINISTER CECILIA MALMSTRÖM

Med både EU-val och ord-förandeskap i sikte borde våren 2009 vara hennes verkliga ”shining hour”. Tyvärr kan en EU-minister med så låg profil knappast få de svenska väljarna att förstå att EU inte är en identitetslös massa utan människor vi själva röstar fram.
  • 2.   M IGRATIONSMINISTER TOBIAS BILLSTRÖM

Vill skapa fler vägar in för människor som vill komma till Sverige och jobba här. Men hur går det egentligen med det vägbygget? Återvändsgränserna är det ju fortfarande gott om.
  • 3. H ÖGSKOLE- OCH FORSKNINGSMINISTER LARS LEIJONBORG

Verkar tro att färre universitet är det som gör Sverige till en kunskapsnation i absolut världsklass. Men kunskap är trots allt lite mer än ett examensbevis från ett ärevördigt lärosäte.
  • 4. A RBETSMARKNADS- MINISTER SVEN-OTTO LITTORIN

Har prognostiserat ett ”riktigt skitår” på arbetsmarknaden. Det rättfärdigar dock ingen skitinsats från ansvarig minister. Huvudet i sanden löser inte a-kasse problematiken. Kanske han skulle fungera bättre som statistiker. Prognosen verkar han ju i alla fall ha varit rätt ute med.
  • 5. K ULTURMINISTER LENA ADELSOHN LILJEROTH

Lever en lika tynande tillvaro som själva kultur- politiken.

Finns det någon sanning i talessättet ”syns man så finns man” så är det här fem ministrar som ligger risigt till rent politiskt. Med anledning av finanskrisen har de helt hamnat i skuggan av Anders Borg och Fredrik Reinfeldt. Förhoppningsvis betyder det inte att deras ansvarsområden har stagnerat. Eller?

Annons

Mer läsning

Annons