Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första jobbet ska inte vara roligt eller meningsfullt

Dessa millenials sägs besitta ett antal egenskaper unika för deras generation. Ursäkta klarspråket, men vilket flummigt struntprat det är.

Annons

För en tid sedan skrev jag här på ledarsidan om en ny undersökning från Företagarna som visade att många arbetsgivare har svårt att hitta personal när de behöver anställda, och att en av de egenskaper som det avgjordes på var rätt attityd. Rätt attityd som i bemärkelsen komma i tid, ta egna initiativ, och tillföra positiv energi på en arbetsplats. Av detta konstaterade jag att vuxenvärlden behöver ta ansvar för att lära unga människor på väg ut i arbetslivet hur stor roll dessa egenskaper spelar.

Dessa millenials sägs besitta ett antal egenskaper unika för deras generation.

Det finns dock fler aspekter av denna undersökning. Ann-Therése Enarsson som arbetar på en tankesmedja som finansieras av fackförbundet TCO skrev en egen artikel i vilken hon menade att arbetsgivares krav på rätt attityd och unga människors världsbild kommer krocka på arbetsmarknaden om vi inte får till mer dialog. Detta antagande baseras på en populär uppfattning om dagens ungdom, som kallas millenials eftersom de är antingen födda, eller unga, kring senaste millenniumskiftet. Dessa millenials sägs besitta ett antal egenskaper unika för deras generation. De är trygghetssökare. De är idealister och vill arbeta med meningsfulla frågor, och så vidare. De sägs behöva en mer tolerant arbetsmarknad och särskilda jobb.

Ursäkta klarspråket, men vilket flummigt struntprat det är.

Ursäkta klarspråket, men vilket flummigt struntprat det är. För det första, när vi utser en viss generation och tillskriver den massa egenskaper baserar vi i hög grad den bilden på en viss sort unga, som tillhör medelklassen och bor i storstäder. Ingen verkar bry sig om att fråga 16 åriga moppepojkar på landet vad de har för värderingar. För det andra, den här typen av analyser baseras ofta på väldigt oklara data. Man har gjort någon attitydundersökning med ganska få personer via någon webbenkät och sedan hittar man på en massa egenskaper utifrån det. Dagens unga sägs söka trygghet för att många säger att de vill gifta sig och ha ett fast jobb. Helt naturliga saker att säga när man befinner sig i övergångsfaser i livet och är osäker på framtiden. Ingen verkar ha undersökt om det faktiskt stämmer, gifte sig en högre grad av de personer som sade sig vilja göra det också senare i livet?

Denna trygghet sägs bero på en orolig omvärld men världen har de facto nästan aldrig varit så trygg som idag, vi har färre krig och mycket mindre fattigdom. 70-taliserna hade mycket större anledning till oro. Så var är analyserna av deras trygghetssökande? Och så fortsätter det. Något som ofta lyfts fram är att unga ska vara så meningssökande och bry sig om att jobbet som utförs är meningsfullt. Man ska absolut på lång sikt söka ett arbete som utvecklar en som person och som man trivs med. Men för den som just gått ut högstadiet är det knappast mening som vi bör lyfta fram som överst på listan för det fösta jobbet. Det kommer inte vara meningsfullt att diska på en restaurang, gräva i en park eller städa ett badhus, men det kanske det inte ska vara heller, för det är fortfarande viktiga saker som måste utföras. Enkla men viktiga jobb har alltid fyllt en viss funktion, nämligen att lära sig vad som gäller på en arbetsplats och lära sig arbetsmoral. Att retorikkonsulter och experter på millenials nu vill försvara unga som hellre vill bli popstjärnor efter gymnasiet än att ta jobb som vaktmästare, handlar om att de vill bekräfta sina egna analyser. De får ju betalt för att säga att dagens ungdom behöver jobba med något meningsfullt och tryggt, gärna roligt också, och placering mitt i någon häftig stor stad såklart. Som uppvuxen på landsbygden blir man ibland dödligt trött på dessa luftslott som de urbana ungdomarna bygger runt sig själva, ivrigt påhejade av experterna, om hur speciella och känsliga de är. Givetvis finns större trender i samhället, dagens unga har tillgång till helt ny typ av information och kommunikation än vad man hade för tjugo år sedan. Det påverkar oss förmodligen på något sätt. Men att gå därifrån till att säga att dagens unga inte ska behöva göra sina första hundår med enkla vanliga jobb känns bara naivt och fåfängt. Det första jobbet man har är inte meningsfullt och roligt, och det är inte heller poängen. Det är till för att lära en att hugga i och göra sin plikt. Det är sant även idag, även för millenials. Den som tvekar om detta behöver bara fråga företagen själva om hur enkelt det är att säkra det här landets tillväxt ute på bensinmackar och dagis med anställda som inte vill dyka upp om de inte känner för det. Det var det som Företagarnas undersökning fångade. Arbetsmoral och pliktkänsla är precis lika relevant idag som det alltid varit, även för dagens ungdom. Hymla inte med det.

Mer läsning

Annons