Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget lyft för Socialdemokraterna

/
  • Mona Sahlin och hennes nyutsedde partisekreterare Ibrahim Baylan ler på gårdagens presskonferens.  Duon blir nu frontfigurer för Socialdemokraterna, men frågan är om det innebär något lyft bland väljarna. Det är tveksamt.

Annons

En leende Mona Sahlin kunde i går presentera Ibrahim Baylan som Socialdemokraternas nye partisekreterare. Säkert log även de fyra borgerliga partiledarna.

En partisekreterare ska vara en nagel i ögat på sin partiledning och kunna säga ifrån på skarpen om partiets politik bär iväg åt fel håll. Det är tveksamt om Ibrahim Baylan är en sådan person. Hans avtryck från posten som skolminister under Göran Persson gav nästan inga avtryck alls. Nu efterträder han Marita Ulvskog, som har haft hög integritet både inåt och utåt i sitt politiska värv.

enkel uppgift, för valet av honom kommer att tolkas som om partiledare Sahlin nu skaffat sig ännu en ja-sägare.

För Sahlin är det kanske kortsiktigt bra, men för Socialdemokraterna är det på sikt förödande. Den borgerliga regeringen lär jubla. I Ibrahim Baylan har de knappast fått en socialdemokratisk frontfigur som de räds inför framtida ideologiska debatter.

Mer läsning

Annons