Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjuk profilering tilltalar

/
  • De röd/grönas ungdomssatsning måste repriseras efter att presentationen helt kommit i bakvattnet av opinionssiffror och AMF-affären. I sig var ändå framlyftandet lovvärt.

De rödgröna presenterade härom veckan en satsning för ungdomarna, en lika viktig som bortglömd grupp. Därför är det en profilering i mjuka frågor från oppositionens håll som säkert tilltalar många väjare.

Annons

”De som är unga idag ska bära upp samhället imorgon. Unga människor står för en stor och positiv kraft i vårt samhälle, de är kreativa och ser nya lösningar. Att ingjuta hopp och framtidstro i dagens unga generation är en framtidsinvestering”, lyder den lovvärda åsiktsförklaringen.

Särskilt aktuellt blir det med tanke på rapporterna bland annat från BRIS. Så mycket som var tredje flicka på en högstadieskola i länet lär ha problem med stress och i vissa fall utbrändhet. Det är inget sinnestillstånd som skapar kreativitet och framtidstro.

Olyckligt nog drunknade initiativet i rapporteringen om opinionssiffror och LO-ordförandens förehavanden. Men skam den som ger sig. I detta får Sahlin, Wetterstrand och Ohly komma igen. Och då måste de precisera sig. Det är ingen konst att lova. Svårare är att leverera.

Mer läsning

Annons