Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaternas jätteras tjänar Sverige väl

Annons

Det ska vara ordning och reda i väljaropinionen. Låt mig vara väldigt tydlig med det. När det är ordning och reda kan Sverige stå starkare och det tjänar Sverige väl. I en orolig omvärld kan vi inte vänta. Det vill jag vara tydlig med.

Det ska vara ordning och reda.

Frågor på detta – ja, sådana kan givetvis uppstå – hänvisas till det moderata partikansliet eller till någon i raden av alla skolgårdsaktiga partitwittrare som osjälviskt sliter dag och natt på det mest klockrena sätt. Nog har de tid för era frågor. De ska bara krishantera klart först.

Bilden kommer att klarna. Var så säker. "Vi tänker vara väldigt tydliga", säger partisekreteraren Tomas Tobé i en kommentar till Expressen. Ja, ni hör ju själva.

Något som jag vill vara tydlig med är att Moderaternas SD-utspel inte precis tycks gagna partiet. I Demoskops och Expressens nya opinionsundersökning rasar M ned till 18,5 procent, medan de övriga borgerliga partierna ökar.

Allra gladast tycks centerpartister vara. C surfar vidare på framgångsvågen och inga surmulna ledarkommentarer i världen tycks kunna pressa ned mungiporna. Vi får anta att Annie Lööf själv njuter skadeglatt inombords.

Centerns partiledare Annie Lööf har medvind.

Moderaternas SD-flirt var en chansning och ett högt spel. En opinionsmätning är givetvis bara en indikation och en näsbränna, men om Moderaterna fortsätter att ta stryk samtidigt som KD åker ur riksdagen, kan M plötsligt ligga synnerligen risigt till. Förhoppningsvis kan de krafter som inte ryggar för samarbete med SD nu ta sitt förnuft till fånga.

Ett M på villovägar rasar nu stort. Det som Anna Kinberg Batra på senare tid har sått får partiet nu skörda. I rådande läge tjänar jätteraset Sverige väl.

Det vill jag vara tydlig med.

Mer läsning

Annons