Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nödvändig reträtt

Efter ett långdraget möte i går ser det ut som att Socialdemokraterna tvingas till reträtt i fråga om skolköken i Östersunds kommun.

Annons

Måltidsutredningen har kritiserats hårt av föräldrar och skolpersonal. I syfte att höja kvalitén men framför allt spara pengar, var förslaget att 46 befintliga skolkök skulle reduceras till nio centralkök.
Men nu backar Socialdemokraterna och det verkar därmed som de sällar sig till den centerpartistiska linjen att andra alternativ måste prövas, den presenterade lösningen är helt enkelt inte bra. Kanske finns det sätt att samordna maten till skolbarn och äldre, kanske finns det småföretagare som kan göra jobbet.
Omtaget är nödvändigt, men onödigt dyrt. Det hade självklart varit bättre att släppa på prestigen och tänka i de här banorna redan från början. Nu kan det hela mynna ut i en ny och kostsam utredning.
Det är dyrt för en kommun i ekonomiskt trångmål, men en potentiell seger för alla som tror att det finns andra sätt än enbart de beprövade, kommunala att sköta all service. Tänk efter före den här gången. Som man frågar får man svar.

Mer läsning

Annons