Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖP:s ledarsida vann priser för sin opinionsbildning om landsbygd och företagande

Annons

Östersunds-Posten vann två priser när Idagora korade Sveriges mest engagerande borgerliga ledarsidor. ÖP:s politiske redaktör Marcus Persson och ledarskribent Petter Bergner kan glädja sig åt att ledarredaktionen vann både Idagoras landsbygdspris och ett nyinstiftat pris, som Företagarna delar ut till landets mest engagerande ledarsida i kategorin näringsliv och företagande. Insatserna som belönats bygger på mätningar av engagemang på ledartexter från förra Almedalsveckan fram till i dag.

Mittmedia vann sex priser. På bilden Lilian Sjölund, Sakine Madon, och Patrik Oksanen.

– Jag är djupt rörd och glatt överraskad över priserna, säger Marcus Persson, politisk redaktör som är ledig från spalterna för att kandidera i provvalet för Centerpartiet i länet. ÖP var titelförsvarare i klassen landsbygd och tog hem priset i år igen.

Företagarnas pris delades ut av vd:n Günther Mårder och regionchefen i Gävleborg Eva Cooper, som tidigare var politisk redaktör på Hudiksvalls Tidning (C), konstaterade att ÖP slog DN såväl som SvD:

– Företagarna vill med priset lyfta fram ledarredaktioner som driver idédebatten kring företagande framåt och lyfter vikten av entreprenörskap. Det är oerhört kul att konstatera att det är landsortspressen som fullständigt dominerar vår ranking. ÖP:s ledarsida har med sina texter engagerat mest av alla, fortsätt så!

– Företagarnas pris är ett fint erkännande för det engagemang ÖP:s ledarsida har för att förbättra villkoren för företagen i länet. Vår välfärd och vår framtid bygger på framgångsrika företag, säger Patrik Oksanen, tf politisk redaktör på Östersunds-Posten.

Patrik Oksanen är till vardags politisk redaktör på Hudiksvalls Tidning som digitalt ligger på Hela Hälsingland. Hälsingland tog hem priserna för försvar och utrikes samt extremism och populism. Och HT och ÖP arbetar nära varandra med ett organiserat samarbete med textutbyte som möjliggjort för de politiska redaktörerna att odla och fördjupa sina ämnesprofiler.

– Att ÖP och Hälsingland tar hem hela fyra priser i nationell konkurrens är ett kvitto på att fördjupning och specialisering lönar sig. Det har inneburit att vi har kunnat ge våra läsare mycket kvalificerad opinionsjournalistik i print som gör avtryck på den nationella debatten. Jag har här under Almedalsveckan sprungit på människor från hela landet som kommenterat vårt arbete, säger Patrik Oksanen.

Mer läsning

Annons