Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik: "Centern sätter sig på ändalykten"

/

När ÖP:s ledarskribenter, Centerpartiet, ser att C i Bräcke är i knipa då väljer Karin Jonsson, att avsiktligt misstolka eller inte låta sig påverkas av fakta som talar mot hennes egen uppfattning.

Annons

Karin Jonsson har i en märklig debattartikel lagt ord i min mun, att det är intäkterna från skidtunneln i Gällö som ska rädda skola, vård och omsorg. Jag kan bara upprepa igen det majoritetspartierna m.fl. i Bräcke hela tiden påpekat, att det är främst kringeffekterna av skidtunneln med större företags-tillväxt, nya företag och flera anställda som ska öka skatteintäkterna och därigenom generera mera pengar till skola, vård och omsorg. I Bräcke befinner oss i ett läge där vi kan välja att antingen som Centern, sätta sig på ändalykten och med armarna i kors hoppas på någon god fe ska uppenbara sig, eller som bl.a. Landsbygdens Framtid i Bräcke, agera och satsa på nya möjligheter. Skidtunneln i Gällö är en av dessa nya möjligheter. Företagen i kommunen är viktiga för kommunens överlevnad och Landsbygdens Framtid i Bräcke anser, att det är en av våra viktigaste uppgifter, att möjliggöra förutsättningar för nyskapande av företag och att företag kan växa med flera anställda. Det medför sannolikt en ökad inflyttning till kommun och därmed större skatteunderlag. Det är kul och intressant att ledarskribenten ser att ett av Bräckes minsta partier (3 mandat), utgöra största hotet mot stora Centern och därför lägger kritikfokus på oss. Vi är stolta över detta och tackar för uppmärksamheten.

Barbro Norberg, Ordförande Landsbygdens framtid i Bräcke.

Ledarskribenten svarar:

Landsbygdens framtid sitter i den ledande majoriteten i Bräcke kommun, Barbro Norberg är kommunstyrelsens 2:e vice ordförande. Att man valt att starta ett nytt parti som endast har tre mandat ger inte dispens från att granskas och ifrågasättas av oliktänkande. Som parti i majoriteten sitter man på faktisk makt och ska behandlas därefter.

Vi vet inte hur en tunnel i Gällöberget skulle te sig. Vi vet att privata intressenter inte vill investera tillräckligt kapital i projektet. Vi vet att en mycket liknande tunnel i kommundrift i Torsby går en miljon back varje år. Nu forcerar man fram det dubbla miljonbelopp från kommunens kassa som tidigare var planerat i Gällötunneln: Ett projekt som det finns rimliga tvivel kring om det kommer lyckas eller någonsin bli lönsamt.

Så fortfarande; även fast Barbro menade annat än hon sa, så måste skidtunneln i Gällöberget locka många (ha 80 betalande åkare varje dag under säsong) och "spilla över" rejält med skattepengar.

Jag resonerar kring de fakta som finns. Barbro Norberg drömmer.

Läs tidigare inlägg i debatten: Bräcke kan ha löst inlandets gåta

Mer läsning

Annons