Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att hitta rätt personal men det är svårare att hitta personal med rätt attityd

Företag har problem att hitta rätt personer att anställa, och svårast är att hitta någon med rätt attityd. Vi måste vara tydligare mot unga om betydelsen av ens inställning.

Annons

När man talar svenska företags behov finns det en fråga som vänsterpolitiker älskar att lyfta fram. Inte att många företag efterfrågar skattesänkningar och regelförändringar, för det vill man såklart inte låtsas om, utan detta med kompetensbrist. Många svenska företag uppger att de vill växa men inte kan eftersom de inte hittar rätt personal. I flera undersökningar uppger företag just bristen på arbetskraft som ett av sina största hinder för tillväxt. Detta gillar politiker från vänster att lyfta fram, eftersom de tolkar det som att kompetensbrist är lika med mer utbildning, vilket är lika med mer välfärd.

Problemet är bara att svårt att hitta rätt personal inte alls behöver vara det samma som enbart ett behov av mer utbildning. I många fall handlar det om problemet att hitta en person med rätt attityd.

Företagarna har nyligen släppt en ny företagarbarometer där 73 procent uppgav att rätt attityd var ett stort eller mycket stort hinder vid rekrytering. Särskilt i branscher där utbildning och tidigare erfarenhet spelar mindre roll, som handel och besöksnäring. Attityd innebär i sin tur sådant som att vara noggrann, vilja jobba och ta egna initiativ, komma i tid varje morgon och vara positiv och trevlig, särskilt på små arbetsplatser. Kompetensbrist som hinder för tillväxt i företag är alltså i hög grad ett attitydproblem i samhället bland svenska unga som är för bortskämda.

Unga som söker ett första jobb har helt enkelt inte insett hur viktigt det är med rätt attityd. Vi verkar ha glömt bort värdet av att inte bara skaffa sig en viss kompetens utan också de personliga vanor som gör oss till framgångsrika medarbetare Man kan skylla det på bortskämda barn, det allt för beskyddande välfärdssamhället eller vad man vill. Oavsett vilket så visar det att både skolan och föräldrar har en skyldighet att i högre grad lära unga vikten av attityd och egenskaper för att lyckas på arbetsmarknaden, samt att politiker måste inse att svårigheter att hitta rätt personal inte bara kommer kunna botas med mer utbildning.

Mer läsning

Annons