Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet brev till fru Potter

Supporterföreningen Falkarna har skrivit ett öppet brev till Rachel Potter, fru till Östersunds FK:s tränare Graham Potter.

Tack Rachel,

Jag känner inte dig och du känner inte mig, men jag skulle bara vilja tacka dig. Jag vet inte om du inser hur mycket du, indirekt, har och fortsätter att påverka mig (och många andra) varje dag. Jag vill att du ska förstå hur mycket glädje du har skänkt oss. Och fortfarande gör.

Alla i Östersund pratar om fotboll i dessa tider. Alla är så stolta över ÖFK. I den senaste hemmamatchen mot GIF Sundsvall kom över 8 000 människor till arenan för att stötta det lag som de har lärt sig att älska. Så var inte fallet 2011, men mycket har förändrats sedan du och din make först anlände för fem år sedan.

Inget av detta vore möjligt utan dig.

Som du säkert känner till så är ÖFK:s mentalitet baserad på oräddhet och mod. Att testa saker utanför sin komfortzon hjälper en att växa som fotbollsspelare, men framför allt som person. Beslutet att flytta med din familj till norra Sverige när tillfället uppenbarades var precis det: Modigt.

Det är ett stort steg för vilken familj som helst att lämna sitt hemland. I synnerhet med en 11 månader gammal bebis. Jag inser att om du hade sagt ”nej” då för fem år sedan hade Graham aldrig antagit Daniel Kindbergs erbjudande. Falkarna skulle inte ens existera och Jämtland skulle aldrig ha haft ett lag i Allsvenskan. Det är därför jag skriver detta tackbrev. Du har betytt mycket för Östersunds FKs historia och borde också få en del kärlek!

Utifrån vad jag har hört så har du funnit dig väl tillrätta här och lärt dig att älska denna del av världen och jag hoppas att flytten har gjort dig starkare. Vi är väldigt glada att ni kom hit och vi hoppas sannerligen att ”The Potters” stannar i Östersund i många år framöver!

Återigen, tack Rachel, och hälsa din make från oss.

Förresten, du borde definitivt komma till matchen mot Djurgården på lördag.

Bästa hälsningar,

Niclas Sundström och samtliga i Supporterföreningen Falkarna.

Läs mer:

19.00: Följ ÖFK:s bortamatch mot Jönköpings Södra

Inför Jönköping-ÖFK i kväll: Hård konkurrens om mittfältsplatserna

Efter förlängningen – Potter minns tillbaka: "Min fru grät varje dag när vi hade flyttat hit"