Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet brev till Krokoms kommunledning

Med anledning av vad som har utspelat sig efter att tingsrättens dom blev offentlig, så känner jag att jag kan inte göra annat än att skriva några rader till er.

Den glädje och lättnad jag kände när domen kom i onsdags kl. 09.00, försvann i ett enda slag då jag får veta, via ett sms, att ni har uttalat er ha fortsatt fullt förtroende för de dömda cheferna. Senare hittar jag ett klipp på webben, där Maria Söderberg intervjuas. Blir så ledsen och beklämd. Jag vill, av någon anledning, påminna alla om att det var fem (5st) personer som polisanmäldes (inte två) – men alla var chefer.

Från början handlade allt bara egentligen om en arbetsledare (vilken till varje pris ska skyddas och vars namn inte får nämnas) samt en chef inom socialförvaltningen. Det hade kunnat sluta där men allt fler chefer backar upp och nu har även kommunens högste tjänsteman och den politiska ledningen slutit leden i en maktdemonstration mot oss.

På fredag kväll läser jag i ÖP och LT att en chef inom socialförvaltningen blivit av med sina arbetsuppgifter, lite oklart varför. Samtidigt står det något om ett pressmeddelande och en ursäkt till familjen.

Nu är det söndag kväll och fortfarande har ingen kontaktat mig angående någon ursäkt. Hur ska jag tolka det? Jag utgår från att det inte var en felskrivning i pressmeddelandet utan att det verkligen är så att någon eller några faktiskt vill be om ursäkt för någonting.

Men – vi tackar ja till att träffa er för att höra vad ni ville framföra. Träffar gärna kommunalrådet och kommunchefen och andra i ledningen som känner att de har något att förklara eller be om ursäkt för. Det går bra att ringa när som helst – jag har telefonen på hela dagen.

Maria Lundquist-Persson, fru till socialsekreteraren Lars Persson som tog sitt liv 10 juni 2010.