Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet brev till Robert Uitto

Jag måste få fråga vad du Robert Uitto menar när du uttalar dig angående en höjning av landstingsskatten om vi skulle sammanslås med Västernorrland i en ny region?

"Det är i nuläget för tidigt att uttala sig om eventuella skattehöjningar. Vi är dock inte särskilt oroade".

Om inte Du är oroad så är vi från Ragunda kommun mycket oroade för vi fick en kännbar höjning senast landstinget gjorde sin skattehöjning. Blir det en ytterligare höjning så är det endast vår egen kommundel av skatten som vi kan påverka själva som går att sänka.

Detta skulle innebära att vi måste sänka kommunskatten för att hålla något så när jämna steg med jämförbara kommuner men det får endast den effekten att intäkterna minskar till kommunen och vi får en extra kostnad till landstinget, alltså dubbelt negativt drabbade.

Det skulle vara förödande när vi redan idag har svårt att ge den service kommunen är ålagd att tillgodose och vi blir färre för varje år och invånarna äldre och äldre.

Var finns solidariteten och strategin för att vi ska kunna överleva och få bra vård i framtiden även i Ragunda kommun?

Jag hoppas verkligen att du tänker om när det gäller regionfrågan och i stället riktar in kompassen på att jobba hårt för länets utveckling, både när det gäller kommunernas tillväxtförmåga men också landstingets utveckling av att leverera bra vård med god tillgänglighet till alla länsbor.

Elisabet Yngström, Stugun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel