Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppnar strippklubb igen?

Dragan Bratic väntar på Migrationsverkets besked om Brinkeboda kan bli asylboende. I så fall ska han sälja fastigheten. Men säger verket nej ändrar han planerna.

– Blir det inget före 15 december ska jag så klart starta igen med restaurang och striptease, säger han.

Dragan Bratic, BDS Alex AB, har inte haft någon verksamhet i Brinkeboda värdshus under senare tid. Anledningen till det är att han förhandlar om en försäljning av fastigheten till ett företag som vill starta asylboende. Bratic avslöjar inte vilket företag det gäller men han tycker idén är bra. Nu väntar parterna på besked från Migrationsverket om det kan bli ett asylboende i Mörsil.

ÖP har tidigare i veckan skrivit om ett företag som heter Firma Tea Widén lämnat ett anbud och fått ett positivt besked från Migrationsverket för ett tillfälligt boende för flyktingar i Brinkeboda. Men innan några avtal skrivs under ska verket göra flera kontroller. Bland annat ska man undersöka om företaget har tillgång till lokalerna.

Dragan Bratic anser att Brinkeboda skulle bli ett utmärkt asylboende. Här finns plats för 60 personer det finns restaurangkök och stora lokaler.

– Allt kunde man erbjuda, konstaterar han.

All inredning som påminner om en strippklubb har plockats bort för att blidka Migrationsverket när de kommer på besök.

Inredningen har sålts till ett företag som ska öppna restaurang i Åre. Dragan Bratic tillbakavisar ryktena om att han ska öppna en ny strippklubb.

– Jag ska inte öppna något i Åre, säger han bestämt.

– Det är en tjej som har köpt massor av grejer av mig.

Dragan Bratic har under hösten orsakat en proteststorm i Kiruna där han öppnat en strippklubb mitt i stan. Politiker, företag och privatpersoner kräver att han ska stänga verksamheten. Frågan har till och med diskuterats i SVT:s program Debatt. (Länk här: http://www.svtplay.se/video/1587671/del-11-av-17-textat)

Dragan Bratic tar uppståndelsen med ro.

– Jag har utnyttjat media på ett bra sätt, säger han.

Han påpekar att han inte känt sig särkilt välkommen i Åre kommun heller. Han anser att han blivit speciellt motarbetad av kommunalrådet, tillika alkoholhandläggaren, Leif Nord (M). Det blev ju inget alkoholtillstånd i Storvallen och han blev dessutom utslängd ur lokalerna.

Dragan Bratic är bitter över Storvallenhistorien och han skyller misslyckandet på kommunalrådet. Han skulle gärna öppna en strippklubb i Åre by och i så fall har han namnet klart.

– Någon gång ska jag öppna något som heter Leif Nord.