Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionen berör inte de viktigaste frågorna

Till att börja med så vill jag tacka oppositionen för att de är betydligt tydligare i sina svar än vårt socialdemokratiska kommunalråd AnnSofie Andersson. Svaret är formellt och bestämt.

Oppositionen har även riktat en tydlig kritik mot Daniel Kindberg. Kritiken är dock inte överraskande då Kindberg mer är "Socialdemokraternas man” än oppositionens. Att först ha faktagrund för beslut ska man också ha respekt för.

Läser man vidare mellan raderna i vad oppositionen skriver blir man dock inte lika imponerad. Två av de viktigaste frågorna berörs aldrig. För det första, att styrelsen inte begärde en värdering innan köpet gjordes (ett fel som aldrig kan rättas med en värdering i efterhand).

För det andra, att vice ordförande Sven Ringvall (M) omgärdas av en besvärande jävs- och oberoendeproblematik. Att dessa frågor inte berörs tolkar jag som att ni väljer att skydda era partikamrater från förödmjukelsen att tvingas lämna Östersundshems styrelse i förtid.

Dessa frågor, liksom Kindbergs jävssituationer, ska heller inte hanteras via ägarstyrning och ägardirektiv utan ska bedömas utifrån aktiebolagslagen, kommunallagen, lagen om offentlig upphandling etcetera.

Vill ni visa på ansvarstagande från oppositionen ska ni rikta en oberoende granskning mot dessa frågor för att få ”fakta på bordet”. I annat fall framstår ert agerande mest som ett spel för galleriet!

Förundrad kommuninvånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel