Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionen i Berg hoppar av

Inställda sammanträden och att beslut fattas på inofficiella möten, är orsaken till att oppositionen i Bergs kommun lämnar utvecklingsutskottet i protest.
– Det är ett spel för gallerierna, säger Elise Ryder Wikén (M).

Annons

I juni åkte Elsie Ryder Wikén till Storhogna för att delta på ett extrainsatt möte med utvecklingsutskottet. Men när hon kom dit fanns ingen annan där.

– Det var droppen som gjorde att vi valde att hoppa av, säger hon.

Det är ordinarie ledamöter Elise Ryder Wikén (M) och Jan Jonsson (M), samt ersättarna Lena Olsson (BE) och Eva Simonsson (MP) som kliver av med omedelbar verkan. Förutom att möten ställts in anser Elsie Ryder Wikén att ärenden har behandlats via mejlkonversationer och på inofficiella möten.

– Jag har fått ursäkter, men nu har vi tröttnat. Vi tycker att frågorna som tas upp är viktiga, men vi väljer att jobba på andra sätt i stället. Vi jobbar för att utvecklingsutskottet ska bort. De frågorna ska lyftas in i kommunstyrelsen istället, säger Elise Ryder Wikén.

Utskottets ordförande Therese Zetterman (S) håller inte med om att beslut har fattats utanför ordinarie möten. Och hon menar att det finns naturliga förklaringar till att möten har ställts in.

– Det har ställts in möten. Det är synd, men jag skulle inte lämna ett utskott för det. Jag ser det som att de hoppar av utvecklingsfrågorna i Bergs kommun. De är inte intresserade av att förbättra, säger hon.

Therese Zetterman anser att utvecklingsutskottet behövs och att det har lyckats bra med en rad frågor under mandatperioden, som näringslivsutveckling, ungdomsdemokrati och kulturfrågor.

– Vi behöver satsa på vissa utvecklingsfrågor. Kommunstyrelsen har så stort spektra, vill man extra fokus så behövs utskottet.

Den 12 augusti, då kommunstyrelsen sammanträder, visar det sig om oppositionen tillsätter nya ledamöter eller om de lämnar platserna tomma.