Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionen lägger i en ännu högre växel

Den politiska majoriteten i Region Jämtland Härjedalen kommer inte att få en lugn stund. Det tänker oppositionen se till.

Under den gångna mandatperioden har oppositionen, med Christer Siwertsson (M) i spetsen, bedrivit ett intensivt oppositionsarbete. Att Alliansen förblir i opposition efter valet verkar inte ha minskat motivationen.

– Vi kommer att växla upp ännu mer, säger Susanné Wallner (M).

– Absolut. Det kommer att bli en ännu kraftfullare opposition, säger Christer Siwertsson.

I ett pressmeddelande beklagar han Miljöpartiets ställningstagande att bilda majoritet tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Siwertsson anser att företrädare för MP inte visat något intresse för träffar med de borgerliga partierna för diskussioner om politikinnehåll.

"För första gången sedan MP kom med i landstingspolitiken, hade de kunnat göra skillnad och bidragit till en positivare utveckling både av länet och länets hälso- och sjukvård. Nu blir det tyvärr inte så", skriver han i pressmeddelandet.

Ett av skälen till att MP inte vill bilda koalition med Alliansen är att Sverigedemokraterna då skulle bli vågmästare i fullmäktige. Det argumentet håller inte, anser Siwertsson. "Eftersom det finns en samsyn mellan S, V, MP, M, C, FP och KD om att inte ge SD något inflytande".

I ett pressmeddelande skriver Eva Hellstrand (C) att Centerpartiet var beredda att gå långt för att med hjälp av Miljöpartiet bryta Socialdemokraternas över 90 år långa maktinnehav i landstinget.

– Eftersom C och MP varit överens i flera frågor under mandatperioden hoppas jag att man sålde sig dyrt, men jag känner en oro över risken för skattehöjningar som skulle slå hårt mot kommunerna i länet, säger Eva Hellstrand i pressmeddelandet.