Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionen totalt historielös

Nu när det stundar till riksdagsval vaknar alla politiker till liv och gör sitt bästa för att överglänsa varandra. Oppositionen vädrar morgonluft och blir totalt historielösa. Deras egna fadäser är som bortblåsta.

Hur var det med det svenska försvaret? Om jag inte minns fel stod försvarsminister Leni Björklund (S) och förklarade för oss, som var församlade nedanför Rådhuset, att nu lägger vi ned A 4,I 5 och F 4 med stor förödelse som följd och ett fruktansvärt slöseri med militär utrustning, som slumpades bort.

Och resultatet? Nu måste Sverige börja om från början!

Och hur är det med skolan? Vem var det som kommunaliserade den? Under devisen ”Hela Sverige ska leva” försvann länsskolnämnder och pengar som staten tidigare fördelat rättvist över hela landet. Hans namn var Göran Persson (S) som dåvarande skolminister, numera storbonde.

Vem förstörde för många år sedan hela svenska folkets järnväg? Om inte jag minns fel var det kommunikationsminister Lars Peterson (S)!

Listan skulle kunna göras oändligt lång, med byråkratiseringar av sjukvården under socialminister Sven Aspling (S) etcetera.

Det vore intressant att höra vad Socialdemokraterna säger till sitt försvar nu när de vill vinna valet.

För övrigt, som kommentar till ÖP 19 maj, borde jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) ryckas i öronen så att det gör ont, för det sätt han sköter skogspolitiken genom att favorisera kalhyggen.

Sammanfattningsvis tycks det inte finnas någon ärlighet eller ansvar i politiken – politiker behöver aldrig stå för sina handlingar.

Kajsa-Greta Thofelt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel