Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionsrådet anser att socialas varsel är horribelt

Oppositionsrådet Michael Bellmann (VH) tar bestämt avstånd från beslutet att varsla ett 60-tal anställda inom äldreomsorgen.
– Det är rena vansinnet, menar han.

Michael Bellmann som är ordinarie ledamot i socialnämnden vill noga påpeka att hans parti inte deltagit i beslutet att dra in ett 60-tal tjänster från äldreomsorgen.

– Själva beslutet att ge förvaltningschefen fria händer i uppdraget att klara budgetram togs under slutet av 2008 och det reserverade jag mig mot. Jag sa då att det kan innebära att han sparkar 50–100 personer men då skrattade bara övriga ledamöter åt mig. Nu har min oro blivit verklighet, säger Michael Bellmann som undrar var de majoritetspolitiker som inför valet gapade om 100 nya tjänster inom äldreomsorgen har tagit vägen.

– Jag är helt säker på att det kommer att märkas på kvaliteten, säger Bellmann som anser att kommunen borde ta ett ännu större ansvar som en trygg arbetsgivare nu när det är kristider.