Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖPTV: Claudia, 12, skadades på Storsjöbadet

Claudia Dear och hennes pappa Stephen åkte i en av vattenrutschkanorna på Storsjöbadet. Plötsligt välte ringen de åkte på och Claudia slog i betongväggen med huvudet före. Hon är en av alla som skadats på Storsjöbadet i sommar.

Claudia och Stephen bor i Stockholm och är på besök i Brunflo. I fredags åkte de i en dubbelring i rutschkanan som heter ”Magic eye” på Storsjöbadet. I slutet av banan var hastigheten oerhört hög och de hamnade nästan uppe i taket i banan. Sedan välde de och Claudia hamnade med huvudet neråt.

– Jag har bilden i mitt huvud när jag finns bakom henne och pressade ner henne med mina 90 kilo. Jag kunde inte göra något. Jag trodde hon skulle bryta nacken, berättar Stephen.

Claudia förlorade medvetandet.

– Jag kommer inte ihåg något av själva händelsen. Det jag minns är när pappa drog upp mig, berättar hon.

Hon fick rejält ont.

– När jag kom upp satte jag mig på kanten och nästan grät rätt ut, säger hon.

Det fanns ingen personal nedanför rutschkanan. Men när de gick bort i badhuset kom en ur personalgruppen fram.

– Hon frågade inte vad Claudia heter, hennes adress eller personnummer. Det enda som var intressant var hur gammal hon är. Det är väl för att de skulle ge henne en ungdomsbiljett som kompensation, säger Stephen och visar på en gratisbiljett som hon fick, och fortsätter:

– Det kändes som om de ville bli av med oss så fort som möjligt. De borde upprätta någon form av dokumentation om olyckor där och då borde de vara intresserade av vem det är som har skadat sig. Eller skriver de bara att en 12-årig flicka skadat sig?

Hon som arbetade på badet hjälpte Claudia att ta på sig kläder. Hon hann däremot berätta att det händer olyckor i rutschkanorna titt som tätt. När Stephen skjutsat Claudia till sjukhuset berättade en läkare att det var ofta som det inträffar olyckor på Storsjöbadet. Strax innan hade sjukhuset fått in en patient som brutit nyckelbenet.

– Han sa att det skedde så mycket olyckor att han skulle ta upp det med sin chef på sjukhuset, säger Stephen.

Det visade sig att Claudia fått en fraktur på ett revben och att en flisa hade lossnat från ett ben i axeln. De är kritiska till Storsjöbadet.

– Det fanns ingen personal uppe vid rutschkanan eller när man kommer ner. I Spanien, där vi bukar vara, finns det personal överallt som säger till gästerna som ska åka. En av lamporna vid en av rutschkanorna på Storsjöbadet, som ska berätta när nästa person ska åka, var trasig. Det bäddar för att det ska inträffa olyckor, säger Stephen.

– Det borde inte gå att kunna komma upp i så höga hastigheter i rutschkanan, säger Claudia.