Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖPTV: Djoos och Lindholm får extra support

Pär Djoos har lämnat tränarjobbet – men har ändå fullt med hockey i huvudet.

I Malmö följer han sonen Christians varje skär på JVM-isen.

– Det är väldigt kul att se, säger Pär Djoos.

Nyårsaftonens gruppfinal mot Ryssland missar han inte, gamle Brynäshjälten Pär Djoos.

– Det känns när det är match och man vill verkligen att grabbarna ska vinna. Jag tror på det här gänget och tycker att det finns både spets och bredd, säger Pär Djoos, pappa till Brynäsbacken Christian.

Samtidigt tycker han inte att resultatet mot Ryssland är det allra viktigaste.

– Nej, det kan jag faktiskt tycka är lite oviktigt. Jag tror det viktigaste är att få spela en tuff match och känna på vad som gäller inför utslagsmatcherna. Kanske möter man Ryssland senare och då är det vinna eller försvinna, säger Pär Djoos.

Han såg ryssarnas segermatch mot Schweiz på tv. Och blev imponerad.

– De såg oförskämt snabba ut på tv, ryssarna ... men jag tror inte att vi sett det bästa av det här laget heller, säger Pär Djoos och pekar ut över den svenska måndagsträningen.

Sonen Christian:
– Det är bara kul att han är här och kikar. Vi ses ju inte så ofta nu när han bott nere i Blekinge (tränat Mörrum i division 1).

Samtidigt är JVM-schemat mycket kompakt. Familj och vänner har svårt att hinna träffa spelarna under turneringen. Kontakten begränsas till telefon och sms.

– Ja, det gäller att ha fokus på rätt saker nu. Vi hinner träffas efter turneringen också, säger Christian Djoos.

Och mer lär det bli efter nyår. Pär Djoos lämnade tränarjobbet i Mörrum precis innan jul, och siktar på att bli Gävlebo igen.

– Det blir nog så att jag flyttar dit igen, säger Pär Djoos.

Bland all familjesupport på läktarna i Malmö återfinns även Elias Lindholms pappa Mikael Lindholm, med hockeybakgrund i bland annat Brynäs, Luleå och Malmö.

– Det blev en snabb träff på Arlanda när vi mellanlandade. Vi kanske hinner heja något på varandra, men det är inte mer än så. Vi har ett tajt schema och det är tufft att få tid, förklarar Elias Lindholm.

Även om det skulle bli seger mot Ryssland får nyårsfirandet stryka på foten.

– Vi får kanske vara uppe och kolla på raketerna, sedan ska vi nog lägga oss, säger Elias Lindholm och skrattar.