Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖPTV: Häftig brand totalförstörde ladugård

En stor gammal timrad ladugård brann ner till grunden i byn Särvsjö under tisdagseftermiddagen. Det fanns inga djur i bygganden och inga människor blev skadade.

Larmet om branden i Särvsjö, mellan Hede och Messlingen, kom strax efter klockan ett. Det var en granne som upptäckte att rök kom från ladugårdsbygganden och kontaktade fastighetsägaren. Elden fick snabbt fäste i den timrade ladugården och när räddningstjänsterna från Hede och Vemdalen kom till platsen var ladugården helt övertänd.

– Vi fick inrikta oss på att skydda det intilliggande bostadshuset, dessbättre låg vindriktningen åt rätt håll annars hade det kunnat sluta ännu värre, säger räddningsledaren Krister Kraft.

Det fanns inga djur i ladugården och inga människor skadade sig vid tillbudet. Ladugården brann dock ner till grunden. Bland annat förvarades en snöskoter, en fyrhjuling och en båt i bygganden.

Orsaken till branden är i dagsläget oklar.

– Men det handlar troligen om något elfel, säger Krister Kraft.