Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖPTV: Häftig brand totalförstörde ladugård

En stor gammal timrad ladugård brann ner till grunden i byn Särvsjö under tisdagseftermiddagen. Det fanns inga djur i bygganden och inga människor blev skadade.

Annons

Larmet om branden i Särvsjö, mellan Hede och Messlingen, kom strax efter klockan ett. Det var en granne som upptäckte att rök kom från ladugårdsbygganden och kontaktade fastighetsägaren. Elden fick snabbt fäste i den timrade ladugården och när räddningstjänsterna från Hede och Vemdalen kom till platsen var ladugården helt övertänd.

– Vi fick inrikta oss på att skydda det intilliggande bostadshuset, dessbättre låg vindriktningen åt rätt håll annars hade det kunnat sluta ännu värre, säger räddningsledaren Krister Kraft.

Det fanns inga djur i ladugården och inga människor skadade sig vid tillbudet. Ladugården brann dock ner till grunden. Bland annat förvarades en snöskoter, en fyrhjuling och en båt i bygganden.

Orsaken till branden är i dagsläget oklar.

– Men det handlar troligen om något elfel, säger Krister Kraft.