Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖPTV: Här äter ÖP:s reporter hundgodis

Från morgonen till kvällen i går var det livliga samtal på utvecklingsplatsen för nya idéer inom universitetsområdet i Östersund. Det skapades kontakter kors och tvärs, det var "nätverksrally".

Annons

– Det är verkstad. Det ska bli resultat i form av affärer, anställningar, nya idéer, nya samarbeten, sa Jenny Sandström samtidigt som drygt 100 personer rörde sig i lokalerna.

Hon är projektledare för det så kallade nätverksrallyt som ordnades för andra gången hos Mid Sweden Science Park på campusområdet i Östersund, med Mittuniversitet som huvudarrangör.

Ut från ett rum och en träff med myndighetstjänstemän, investerare och statliga och kommunala tjänstemän kom Sophie Schelin från Brattland och Therese Nordfeldt från Björnänge med leenden på sina läppar.

De driver Vildmarkens By Åre AB.

De hade "pitchat", som är utvecklingssvenska för "presenterat", sin företagsidé om egentillverkat ekologiskt hudgodis.

Nedskrivet på gröna lappar fanns beröm, det var snälla frågor på blå lappar och mer kritiska frågor på röda lappar. Bland annat efterlystes mer detaljerade ekonomiska kalkyler.

– Första året tänker vi köra hemma, berättade Sophie Schelin och talade om en mjukstartande produktion på mellan 400 och 800 kilo.

På bilder i mobiltelefonen visade Therese Nordfeldt delar av tillverkningen. Det var utkavlad smet av älglever, blåbär och kornmjöl, och smet av kornmjöl, älghjärta och lingon. Och det hårdbrödsliknande resultatet efter torkning.

Tanken är att hundgodiset ska säljas fint förpackad som gåbortspresent till människor med hund.