Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖPTV: Matbutik öppnade med kaos

Efter att personalen räknat ned från 10 till 1 öppnades portarna – och kaoset inleddes.

Jovisst blev det kaos när nya Ica Kvantum öppnade portarna i Odenskog exakt klockan tio på onsdagsförmiddagen.

Långt dessförinnan hade de mest hängivna kunderna väntat i timmar för att få vara först i kön. Tidigast av alla var Bo-Yngve Nilsson som tagit fel på tiden när butiken skulle öppna.

– Jag var här redan halv sju i morse för jag trodde de skulle öppna då, säger han samtidigt som han smyger in och ställer sig först i den flera hundra meter långa kön.

– Jag har fått ett wild card eftersom jag var här så tidigt i morse, förklarar han då han minuterna före klockan tio åter kan ställa sig först i kön.

Lite längre bak i kön stod Elsy Sjölund och väntade på att få kliva över tröskeln.

– Alltid trevligt med nytt, men det kan nog bli kärvt för såväl Kvantum som de andra här ute, konkurrensen hårdnar, säger Elsy Sjölund.

Köande Dagny Andersson tycker synd om småbutikerna i trakten.

– Kan Kvantum slå rekord vore det kanske kul, men jag tycker samtidigt synd om alla andra småbutiker. Frågan är om vi behöver en matbutik till, säger hon innan hon tar klivet in i den sprillans nya affären.