Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖPTV: Rockrävarnas hårda debut

De hymlar inte med sina förebilder. Där blandas hårdrockshjältar från 70- och 80-talen med pop och rock från 60-talet, uppkokat till något vi faktiskt inte hört förut. Eller som vi alla känner igen.

"The Summit" kallar sig fyra lokala rockrävar som i dag slutligen släpper en cd som det talats om i minst ett års tid och som herrarna spelade in för snart två år sedan, men som de är mycket ivriga att äntligen kunna ge ut.

– Vi visste ganska snart vilken sorts låtar vi ville göra och det gick snabbt att skriva material vi själva gillar. Så vi är väldigt peppade.

Det berättar Björn Höglund som nog var den som kläckte bandidén, om vi förstått saken rätt. Han surrade med sin kompis Mats Karlsson, uppburen gitarrist i 220 Volt, i sin tur klassiska rockare som var stora i Kalifornien redan på 80-talet.

Strax var också gamla sångarkompisen Michael Klemmé inblandad, Björn och Micke hade ett band ihop redan som tonåringar.

Och så behövdes en stabil basist, då fanns en given kandidat i länsmusikens klippa lars Ericsson, som dessutom är hängiven hårdrockare i grunden, med Deep Purple som självklara husgudar.

Klemmé har för sin del Beatles, Small Faces och andra 60-talsband som favoriter och för Höglund är det Kiss som gäller.

Lagom spretigt alltså, med många referenser och influenser och en bredd i musiken som rimligen gynnar bandets sound.

Nu är skivan ute och ÖP Kultur & Nöje lyckades dessutom locka ut herrarna för en improviserad spelning unplugged mitt i Östersund, de blev för en stund gatumusikanter och passade på att spela en av låtarna från nya skivan - till förbipasserande Östersundares förnöjsamhet.

Åtskilliga drog upp sina telefoner och filmade The Summit när de spelade för oss på Stortorget.

Läs även ÖP:s recension av debutskivan "Higher ground".