Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖPTV: Spränger träd: "Jävlar vad det small"

Jämtkraft sätter in stora resurser för att åtgärda strömavbrotten som under förmiddagen berörde drygt 3 000 kunder. En del omkullblåsta träd sprängs.

Annons

I morse meddelade Jämtkraft att cirka 5 000 av företagets kunder saknade ström. Den siffran var vid 10-tiden nere på 3 356.

Jämkraft har ett 70-tal personer ute som jobbar med uppröjning och felavhjälpning efter stormen. Företaget berättar också på sin hemsida att 13 skogsmaskiner och två helikoptrar har bokats. I vissa fall kommer träd som ligger över ledningarna att sprängas bort. Jämtkraft beskriver det som ett snabbt och säkert sätt att röja träden från ledningarna. Allmänheten uppmanas att inte gå i närheten av skadade anläggningar, lågt hängande ledningar eller stormfällda träd. "Ring istället till oss så kan vi komma ut och ta hand om det", skriver Jämtkraft.

Strax efter klockan 10 fördelade sig avbrotten så här (antal kunder):

Brunflo, Hackås, Revsund: 1484

Hallen, Oviken: 1090

Kall, Järpen, Mörsil: 150

Offerdal: 9

Västjämtland: 339

Östersund: 92