Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖPTV: Stämningen gav Hägg gåshud

Robert Hägg har redan en JVM-turnering på meritlistan.

Ändå blev han chockad i premiären mot Schweiz.

– Jag fick gåshud på värmningen, säger Modobacken.

Publiktrycket i Malmö Arena gjorde intryck i spelartruppen.

Gott om folk fanns i arenan redan på uppvärmningen inför premiärmatchen. Robert Hägg blev överväldigad av den mäktiga ljudkulissen.

– Det är 11 000 personer som hejar på oss ... inte riktigt som det brukar vara i de här mästerskapen. Det är verkligen som att spela hemma. Lite annorlunda mot Ryssland i fjol, säger Robert Hägg och skrattar.

– Och när man väl hade smält alla intrycken på kvällen efter matchen kändes det verkligen sjukt kul.

Redan på uppvärmningen hade tusentals gulklädda fans samlats i hallen.

– Jag fick gåshud på värmningen när man kom in och det kanske var 5 000 fans redan då, säger Robert Hägg.

Han är ensam Modospelare om att få uppleva det.

Det blev som bekant tuffa dagar inför turneringen för Modogänget. Gustav Posslers knä visade sig vara allvarligt skadat och han spelar ingen mer hockey i vinter, ett blytungt besked för både JVM-laget, Modo och Possler själv. Edwin Hedberg skickades hem liksom Ludwig Byström, som i fjol spelade med Modo.

– Jag räknade nog med att de skulle klara sig kvar i truppen. Det har gått bra för alla under hösten, men så här är det och tränarens beslut får man respektera, säger Robert Hägg.

– Så klart är jag glad för att vara kvar men jag lider verkligen med grabbarna. Speciellt "Gurra" (Possler) som har fått hela säsongen förstörd nu.

Robert Hägg pratade med Gustav Possler efter det tunga skadebeskedet.

– Han var så klart väldigt, väldigt ledsen. Men det går inte att göra något åt och nu får han bita ihop och komma tillbaka.

JVM är även ett stort skyltfönster. Robert Hägg är draftad av Philadelphia Flyers och hans kontrakt med Modo går ut efter säsongen.

Och visst har 18-åringen pratat framtid med NHL-klubben – men inte så detaljerat.

– Vi har pratat i telefon om hur det fungerar och så, inget mer. Jag får sätta mig ned med min agent när kontraktet går ut. Man får känna då vad som känns bäst för en själv, säger Robert Hägg.