Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖPTV: Storbråk utbröt innan matchen

Ett stort bråk uppstod utanför Jämtkraft Arena mellan supportrar och polis inför mötet mellan ÖFK och Örgryte.

Två personer fördes iväg av polis, men ingen är misstänkt för brott enligt vakthavande befäl.

Örgrytes supportrar hävdade att de fått uppgift på att det skulle kosta 80 kronor att gå in på Jämtkraft Arena. När de kom till entrén var det dock 150 kronor som gällde.

– Vi har inte haft någon information att det skulle kosta 80 kronor för bortasupportrar. Det är 150 kronor som gäller för dem och det är ändå billigare än vanlig biljett, säger ÖFK:s säkerhetschef Joakim Jansson.

Det blev tjafs om entrén med publikvärdar och ordningsvakter och polis kallades till platsen. Arrangörerna sänkte då priset till 100 kronor. Tjafset fortsatte sedan då en supporter inte fick ta med sig sin visiterade väska in på arenan.

Helt plötsligt uppstod det fullt bråk utanför entrén. Polis och ordningsvakter lyckades dock snabbt få situationen under kontroll.

– Bråket uppstod när en kille tyckte att han var färdigvisiterad utan att vår personal tyckte att han var det. När det gäller att ta in en väska som är visiterad så får man det. Det var en kommunikationsmiss och en publikvärd sa helt enkelt fel, sa ÖFK:s säkerhetschef Joakim Jansson.

En anmälan har lämnats in mot Örgryte av matchdelegaten. Dock inte på grund av bråket eftersom det skedde utanför arenan och då är polisens sak.

Anmälan gäller en bengal som kastades över staketet in på arenan av Örgrytes fans.