Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orättvisorna i skolan

Äntligen har någon klarsynt på Torvallaskolan reagerat på orättvisan att en del föräldrar kan hjälpa sina barn med läxorna (inslag i Mittnytt). Här är några till orättvisor med förslag på hur man ska få bukt med dessa.

Annons

Olle i klassen bredvid lever rövare under lektionerna och eleverna kan inte nå upp till den lugna klassens prestationer. Förslag: Anställ en arbetslös med garanterat dåliga betyg som hjälplärare i den lugna klassen med uppgift att ständigt hitta på hyss som stör lugnet där.

En del elever bor långt från skolan och måste åka buss i 30 minuter både morgon och kväll för att ta sig till och från skolan. Förslag: Förse alla barn på skolan med busskort och gör stickkontroller så att barn som har nära till skolan verkligen åker buss varje morgon i 30 minuter, annars kan de ju sitta och läsa läxor i 60 minuter mer varje dag.

Ibland när en rektor upptäcker att centrala prov i visst ämne visar på resultat över det normala bör den orättvist bra undervisande läraren pensioneras även om det skulle ske i förtid. Eleverna i klasserna med mindre effektiva lärare drabbas ju annars.

Pensionerad lärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons