Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orättvisorna i skolan

Annons

Äntligen har någon klarsynt på Torvallaskolan reagerat på orättvisan att en del föräldrar kan hjälpa sina barn med läxorna (inslag i Mittnytt).

Här är några till orättvisor med förslag på hur man ska få bukt med dessa.

Olle i klassen bredvid lever rövare under lektionerna och eleverna kan inte nå upp till den lugna klassens prestationer. Förslag: Anställ en arbetslös med garanterat dåliga betyg som hjälplärare i den lugna klassen med uppgift att ständigt hitta på hyss som stör lugnet där.

En del elever bor långt från skolan och måste åka buss i 30 minuter både morgon och kväll för att ta sig till och från skolan. Förslag: Förse alla barn på skolan med busskort och gör stickkontroller så att barn som har nära till skolan verkligen åker buss varje morgon i 30 minuter, annars kan de ju sitta och läsa läxor i 60 minuter mer varje dag.

Ibland när en rektor upptäcker att centrala prov i visst ämne visar på resultat över det normala bör den orättvist bra undervisande läraren pensioneras även om det skulle ske i förtid. Eleverna i klasserna med mindre effektiva lärare drabbas ju annars.

Pensionerad lärare

Annons