Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orättvist mot Börje Hörnlund– Det blev för grova ord

I en notis på ledarsidan i förra veckan har redaktör Per Hansson ondgjort sig över en artikel i DN, där Börje Hörnlund klandrat regeringen för att använda ”maffiametoder” mot kommunerna i skatteutjämningsfrågan. Börje skulle enligt artikeln vara en gammal knarrig gubbe som borde ha vett att inte lägga sig i politiken(!). Dessutom är han bara patetisk. Nej, nu j-r, tänkte jag och sannolikt många med mig när vi läste. Vad man än kan sätta för epitet på Börje Hörnlund, så inte är han knarrig och inte är han patetisk. Ålderspensionär visserligen, men var går då åldersgränsen för att få uttrycka politiska åsikter enligt ÖP?

alltför mycket gott för det svenska samhället och Centerpartiet för att bli behandlad så sjaskigt. Faktum är i stället, att vi är många i Centerleden ute i landet som mår mer eller mindre illa över våra företrädares totala underkastelsepolitik i moderatregeringen och vi blir så glada när någon ryter ifrån.

Så tack, Börje Hörnlund, och fy, Per Hansson. Flera gamla gubbar och gummor som tycker till i politiken och mindre av besservissermetoder hos klåfingriga ledarskribenter.

Eller gärna mer av kritiskt granskande av sådant som verkligen bör kritiseras, som det totala svek mot gamla hjärtefrågor i Centerpartiet som på senare tid har visats ifråga om landsbygds- och regionalpolitik, kärnkraftsfrågan med mera.

Mina ord om Börje Hörnlund blev för grova. För det ber jag om ursäkt.

alla oavsett ålder även fortsättningsvis få uttrycka sin politiska åsikt i ÖP. Kring detta är vi överens.

Däremot – och det var detta jag reagerade emot – vidhåller jag att den debattör som tycker att regeringen använder sig av ”maffiametoder” också passerar en gräns. Chansen att bli tagen på allvar minskar avsevärt på grund av alltför grovt språkbruk.