Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ord mot ord i Moderataffären

Moderaterna i Östersunds kommun har fått en intern sms-affär på halsen där ord står mot ord.
– Det känns oerhört olustigt, säger gruppledaren Pär Jönsson.

Han vill prata med bägge inblandade partikamrater enskilt och med partiombudsman Jan-Anders Mattsson innan partigruppen diskuterar historien på måndag.

Vad som händer därefter är öppet. Klart är att två moderater har hamnat på ömse sidor i en historia med polisanmälningar och motanmälningar, kränkningar och påstådda hot.

Pär Jönsson berättar att han redan på onsdagskvällen ringde runt till de som satt vid det bord där de ord ska ha fällts som ledde till att Daniel Kindberg, vd för Östersundshem, gjorde en polisanmälan om förtal.

Det var totalt åtta moderater som satt runt ett av borden i Vinterträdgården på OSD där gamla och nya fullmäktigeledamöter var bjudna på middag i tisdags.

En av de åtta var Tord Jemteborn, socialnämndens vice ordförande. Mitt emot honom satt Pär Jönsson och Henric Carlsson, nyvald ledamot i fullmäktige, hade en person mellan sig och Jemteborn. Det var Henric Carlsson som sms:ade Daniel Kindberg om vad han påstår sig ha hört vid bordet.

– Jag ringde runt till alla som satt vid bordet på onsdag eftermiddag och frågade vad de pratade om, säger Pär Jönsson.

Ingen hade hört någon prata om Daniel Kindberg. Inte Henric Carlsson heller, enligt Pär Jönsson.

– Jag frågade om han hade hört något konstigt, om han hade något att berätta för mig, men han sa nej, säger Pär Jönsson.

Nu står ord mot ord. Pär Jönsson väljer att inte tro på någon av dem ännu.

– Det låter oerhört anmärkningsvärt att någon skulle ha sagt så och det låter väldigt olikt Tord Jemteborn. Vi har pratat mycket i partigruppen om att ha en ansvarsfull ton och att vi ska tillrättavisa om vi hör något illa, vi har ju en historia med valstugereportaget 2002. Vi får inte hålla med utan vi ska protestera om vi hör något som skulle vara kränkande. Vi måste reagera.

Hörde du något då?

– Nej, på grund av min hörselskada hör jag knappt vad min närmaste bordsgranne säger.