Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordbok för arenadebattörer

Det är många begrepp som surrar kring det stundande arenabygget. En säger si – en annan så. Och aldrig mötas de två.

Därför, som en tjänst till dig – tålmodige skattebetalare – ska vi ta och reda ut begreppen en gång för alla. Den ultimata ordlistan för den som vill hänga med i arenadebatten! Håll till godo!

AnnSofie – Stark Kvinna med socialistiska tendenser. En klockren doer (om hon varit man).

Barn – Bortskämda glin som bara tror att de ska få och få, alternativt sotkindade, svavelsticks-säljande små änglar som just nu inte har nånstans att vara.

Behov – I Afrika mat för dagen och rent vatten. I Östersund hockeyarena och kulturhus.

Besinning – Det majoriteten borde haft. Före. Det oppositionen nu plötsligt visar. Efter.

Campus – Grusplanen bredvid rondellen mittemot gamla ATS.

Driftskostnader – El, vatten, toapapper, kaffe och kanelbulle till vaktis, ränta, amortering på själva skulden – eller inte! (Det där bestämmer man själv beroende på sammanhang!).

Event – Kattutställning, bunga-bunga, skäggiga damen, deltävling i schlager-SM, Springsteenkonsert, pajätartävling, 50 Cent, ZZ Top. Eller som engelsmännen säger: ”The sky is the limit!”

Flera miljarder – Det arenan i värsta fall kan komma att kosta (kanske till och med BILjarder!)

Gymnastik – Något för tjejer.

Hockey – Något för killar.

Kindberg – Teflonklädd James Bond-skurk med superkrafter. Främsta mål: att erövra Östersund och förslava dess befolkning.

Löntagarfonderna – ”... är ett jävla skit, men nu har vi baxat det ända hit” som socialdemokraten Kjell-Olof Feldt en gång skaldade i ett obevakat ögonblick (inga jämförelser i övrigt).

Merkostnad – Mögel.

Prestige – Oförmåga att erkänna att man stulit kakor, trots att kinderna står ut som på en hamster.

R3 – Vattensjuk, radioaktiv grop mitt ute i skogen. Långt från ära och redlighet.

Skandal – När man inte får som man själv vill.

Stefan Hallgren – Ibland kallad "Staffan" eller "Hallman" av sina belackare. Före detta Centerpolitiker och insändarskrivare extraordinarie. Avskydd av majoriteten för sina oftast alltför träffsäkra beskrivningar av sakernas tillstånd.

Z-kupolen – Sägenomspunnen multiarena från det ångdrivna 1900-talet. En fantastisk plats som härbärgerade både hockeyderbyn, Expo Norr-mässor, föreställningar från Riksteatern och konserter med Europe och Southside Johnny & The Asbury Jukes.

Örjan – Flitigt förekommande signatur i kommentarsfälten. Finns dock inte på riktigt. Helt igenom fiktiv.

Jens Ganman