Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordlekar och lådformer

"Jag lär av mina misstag och funderar på att göra några fler".
"Om saker och ting rullar på för enkelt är du bergis mitt i en utförsbacke"

Så lyder ett par av flera tusen små tänkespråk som konstnären Claes Wahlin formulerat och publicerat i en aldrig sinande ström på facebook.

Dessutom har han gett ut en bok med orden inpackade i svarta kvadrater, som han också ställer ut som konst:

"Det här är min nya pojkvän" "Jaha, och det här är min armhåla".

– Jag lämnade in fyra till Liljewalchs vårsalong och blev den som sålde allra mest på den utställningen, 300 ex bara där.

– Och jag lägger ut en bild om dagen på en facebooksida jag har startat.

I dag, lördag, öppnar han utställningen "VViberg trevar omkring i en svartvit verklighet fylld med färg" på Galleri Johangården i Hoverberg.

Häften är de svarta boxarna och andra halvan är färgsprakande oljemålningar, alla i formatet 60 x 60 centimeter.

– Jag utformar olika format, tidigare målade jag 100 x 100, men det var svårt att transportera och nästa projekt är jag nog nere i 25 x 25.

En sorts lekfullt dadaistiska installationer från Wiberg, som stavar sitt artistnamn med dubbla enkel-V och har en karriär som scenograf bakom sig:

– Det handlar också om estetiska uttryck, nu har jag fokuserat på konsten och genomför olika projekt som jag tycker är intressanta.

Varje morgon lägger han ut nya tänkespråk på nätet, gärna i dagsaktuella ämnen:

– En del kan bli ganska personliga, men jag ställer också höga krav på mig själv vad gäller innehållet och det ger samtidigt en stor frihet - jag bestämmer själv.

Eller för att citera boken:

"Jag vet inte var jag är på väg vilket gör mig glad"