Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordnar klimatdag på Jamtli

Monika Sunding, Marieby, en av ÖP:s fem klimatbantare som på onsdag har fått 70 pensionärer att anmäla sig till en klimatdag med föreläsning på Jamtli.

Annons

– Vi bjuder ju på mat. Nej, jag skojar bara. Man får betala. 70 personer har anmält sig och några står på kö, jag hoppas de kommer med också. Det är fantastiskt. Jag är jätterörd för det här. Jag har varit och informerat på pensionärsföreningar och jag har mejlat och gjort utskick.

– Jag var inte ensam om det. Grunden är den studiecirkel på ABF som jag startade och som fem personer har gått. Jag pratade med ABF om att det vore fantastiskt att kunna ha Andreas Gyllenhammar som gäst någon gång. Jag tycker att han förklarar så att man förstår. ABF tyckte att vi då skulle försöka bjuda in fler.

– Jag tycker att maten är en väsentlig del. Maten är också viktig för oss pensionärer. Jag bor ju på landet och har funderat på att köpa busskort i stället för att ta bilen, men hur det än är så är det en bit till bussen. Personligen tycker jag att bussen ska vara gratis.

– Att sprida information har nog blivit det största för mig. Jag pratar med mina barn, jag skaffar filmer och jag pratar miljö med dem jag träffar. Jag blev ju snopen när ÖP frågade om jag ville vara med i klimatpanelen. Nu är det som jag har kommit in i en helt ny värld.

– Jag vet inte, jag tror det mest handlar om att man vaknar så att man förstår att de här frågorna är viktiga. De fem som går i studiecirkeln har sagt att de vill fortsätta till hösten. Så vi gör väl det. Kanske blir det fler som startar studiecirklar.