Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordning på alkoholutskänkningen

Under våren har en samordnad tillsyn gjorts på många av Härjedalens restauranger. Den samlade bedömningen är att krögarna är skötsamma och att det är god ordning.

Under två helger har kommunen tillsammans med skatteverket, räddningstjänsten och polisen genomfört en samordnad tillsyn på restauranger i Härjedalens kommun.

– Det som kontrollerades var bland annat att det inte förekom servering till underåriga, olovlig kvittohantering och även brandskyddet synades, berättar Christer Skoglund, alkoholhandläggare.

Totalt besöktes 61 restauranger och nattklubbar under dessa två helger.

– Ordningen var mycket bra och restaurangägare och personal får ett gott betyg. Vi har ju arbetat tillsammans under några år och fört en dialog samt genomfört utbildningar. Jag är väldigt glad att det fungerar så bra, berömmer Christer Skoglund när han svarar för sin del i den gemensamma tillsynen.

Räddningstjänsten kontrollerade utrymningsvägarna, att det fanns släckutrustning och hur man hanterade sin gasol. De som hade brister kommer att få ett uppföljande besök under året.

Skatteverket kontrollerade personalliggare samt kassaregister och kontrollboxar.