Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orealistiskt om förskolan

Inom amerikansk politik brukar uttrycket ”if you talk the talk you have to walk the walk” användas om politiker som lovar men inte åstadkommer några förbättringar.

Uttrycket passar mycket bra in på Björn Sandals senaste debattinlägg om förskolan. Ord måste följas av handling och resurser måste omfördelas i kommunen så att inte våra barn kommer i kläm. Problemet är att den politik som S, C och MP bedriver leder till det motsatta. Under S styre har sakta men säkert barngrupperna ökat från 15 till 19 barn.

Under sommaren blir givetvis trycket på förskolorna mindre och att då som AnnSofie Andersson och Björn Sandal slå sig för bröstet är inte hederligt. Det varken Björn eller AnnSofie talar om är att S tillsammans med C och MP aviserar kraftiga nedskärningar på förskolan redan nästa år. Det ser likadant ut runt om i landet, i socialdemokratiskt styrda Göteborg och Malmö har barngrupperna i förskolan ökat sedan 2006 medan de i alliansstyrda Stockholm inte gjort detsamma.

Löfvéns utspel om förskolan är vare sig finansierat eller realistiskt och skulle om det var möjligt inte göra någon större skillnad när satsningen smetas ut över alla kommuner.

Det som är viktigt är att staten återtar styrningen av skolan så vi slipper nedskärningar beslutade av socialdemokrater som lovar stort men håller smått. Vill du ha mindre barngrupper i Östersunds förskolor så är det bästa du kan göra att rösta bort S+C+MP från Rådhuset!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel