Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HM-chefen stöttar Vivallakompisarnas företag

Örebroföretaget Transfer galaxy växer snabbt och har nu fått en rejäl skjuts framåt tack vare en större investering från riskkapitalfonden Backing minds.

Annons
Yosef Mohamed, Khalid Qassim, Mustafa Ibrahim, Ali Mohamed och Abdirahman Ahmed är ansiktena bakom Transfer galaxy.

Totalt har investeringar på omkring 2 miljoner kronor kommit in till företaget från flera håll. Den största delen har kommit från Backing minds där bland annat H vd, Karl-Johan Persson, är en av finansiärerna. Transfer galaxys affärsidé är en tjänst där man via internet kan göra en ekonomisk överföring till en gsm-telefon i ett annat land. Mottagaren har där en elektronisk plånbok i mobilen vilken kan användas vid olika typer av betalningar. Med de nya investeringarna hoppas nu Örebroföretaget kunna ansöka om att bli betalningsinstitut genom Finansinspektionen. Detta krävs för företag som omsätter betaltjänster för motsvarande 3 miljoner euro i månaden. I nuläget kan överföringstjänsten som Transfer galaxy erbjuder endast användas från Sverige, med ett tillstånd skulle marknaden kunna öka avsevärt.

– Vi får mycket förfrågningar från grannländerna om att använda vår tjänst. Får vi till tillståndet kan vi erbjuda tjänsten även där, säger Yosef Mohamed, medgrundare och vd för Transfer galaxy, som ser ett behov att förändra marknaden för ekonomiska transaktioner.

– Branschen har stått stilla i 40 år men det händer mycket nu. Nu kommer några grabbar från Vivalla och försöker skaka om branschen.

Tjänsten som lanserades i november förra året har omkring 600 återkommande kunder i nuläget. Målet är att ha 1000 återkommande kunder vid årsskiftet. Tillväxten kommer innebära nyanställningar men företaget kommer att stanna i Örebro.

– Självklart kommer vi vara kvar här, jag är stolt över att vara från Örebro. Företaget kommer alltid att ha sitt säte här, säger Yosef Mohamed.

Mer läsning

Annons