Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orimligt att tillåta vinster

Andreas Karlsson har missförstått Vänsterpartiets politik. Den bygger inte på att förbjuda företag utan på att förbjuda privata vinster i välfärden.

Vad vi kräver är att skattepengar som kommunen har avsatt till vård och omsorg ska gå till just detta och inte till vinst. Företag inom välfärden som gör vinst får alltså, precis som när kommunala verksamheter går med överskott, återinvestera överskottet i verksamheten.

Riskkapitalbolagen som äger en stor del av de privata skol-, vård- och omsorgsföretagen plockar ut hundratals miljoner kronor i vinst årligen och ger sina chefer miljardbonusar.

Pengarna får de från oss skattebetalare. Det är ett helt orimligt system som borgerliga politiker har lagt grunden för.

Att förbjuda denna typ av snyltande från det allmänna och återföra pengarna till verksamheten har för oss högsta prioritet. Vänsterpartiet är garanten för att varje skattekrona ska gå till en bättre välfärd.

Christina Hedin (V)

kandidat till Östersunds kommunfullmäktige

Nisse Sandqvist (V)

gruppledare i Östersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel