Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örjan Aspgren


Örjan Aspgren, Lit, har avlidit i en ålder av 64 år.

Örjan föddes i Mattmar som yngst i en syskonskara av sex barn, men som enda barnet till Martin Aspgren från Åflo, Kaxås. Han föddes med eksem och astmabesvär som bröt ut redan när han var sex månader, vilket medförde många läkarbesök.

Uppväxten betecknade han som ljus och han var framgångsrik i skolan trots att han var sjuk en hel del. Han tog studentexamen vid Wargentinsskolan i maj 1968 och fortsatte sedan sina studier i Örebro som var universitetsfilial till Uppsala universitet vid den tiden.

Sin militärtjänstgöring gjorde han vid A 4 i Östersund och utnämndes där till bäste soldat vid första batteriet. Efter detta följde FN-utbildning och sedan sex månaders tjänst på Cypern.

Under alla sommarlov och andra ferier efter högstadiet och senare jobbade Örjan vid Konsum. Först i Mörsil och senare i Änge och i Järpens rullande livsmedelsbutik/buss samt slutligen sex månader i Strömsund 1973.

Han vikarierade som lärare vid mellanstadiet i Mattmar några veckor innan färden till Cypern och vid grundskolan i Mörsil som stödlärare hösten 1972. Han var också påtänkt som vikarierande chef vid Konsum i Hammarstrand, men fick i stället anställning vid Föreningsbanken i Östersund 1974.

När Örjan kom hem från Cypern 1972 började han att umgås med grannflickan Monica Sundin och 1973 flyttade de ihop i en lägenhet på Torlandsgatan i Östersund. År 1978 fick han tjänsten som kontorschef på banken i LIT/Häggenås och då bosatte sig paret i en egen villa. Samtidigt utökades familjen med sonen Kent och sedan kom Patrik 1982 och Joachim 1988. Så småningom upphörde chefskapet över Häggenåskontoret och Örjan blev kamrer vid Litskontoret som vidareutvecklades.

Örjan och Monica var sambor ända fram till 2013 då de gifte sig.

Örjans intressen utöver familj och jobb var friluftsliv, jakt och miljövård. Familjen tillbringade ofta ledig tid med att bland annat åka skidor och fjällvandra.

Örjan var en snäll och omtänksam person som alltid var beredd att räcka ut en hjälpande hand där det behövdes. Han ställde upp för familj och vänner i ur och skur och var även en uppskattad arbetskamrat. "Örjan på banken" kände de flesta till.

Han gick i förtida pension vid 62 års ålder.

Örjan sörjs och saknas av makan Monica, sönerna Kent, Patrik och Joachim, syskon med familjer samt övrig släkt och många vänner.