Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örnsköldsvik knappar in på ÖIK

Örnsköldsvik vann onsdagens bortamatch mot Teg med 3–1. Därmed knappar laget in på Östersunds IK i kampen om en plats i allettan.

Ångermanlänningarna hade en negativ trend innan matchen, med tunga uddamålsförluster mot Piteå och Sundsvall. Det har gjort att laget tappat fjärdeplatsen, den sista platsen som berättigar till spel i allettan.

Mot Teg kom dock kanske ett trendbrott. Örnsköldsvik gjorde snabbt 1– och 2–0 i första perioden och även om Teg kunde reducera i mellanronden, lyckades gästerna hålla ut.

Peter Lundqvist slog in 3–1 i PP-spel med cirka två minuter kvar och de siffrorna stod sig tiden ut.

Det innebär att Örnsköldsvik har 32 poäng mot Östersunds 34 poäng. Tre matcher återstår.

Ö-vik har två hemma- och en bortamatch (Vännäs, Kovland, Sollefteå) medan Östersund spelar alla sina matcher på bortaplan (Lejon, Piteå, Sundsvall).

– Visst är det så att avgörandet kan komma i helgen, men vi har spelat "vinna-och-försvinna-matcher" de senaste tre-fyra omgångarna, säger Markus Åkerblom, tränare i Östersund.