Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oro bland grannar efter ännu en brand

Två bränder på mycket kort tid i samma hus på Eriksbergsvägen i Östersund har skapat oro bland boende i området.
– Vi har aldrig haft problem här förut. Det här med bränderna känns obehagligt, säger Berit Andersson.

Annons

Det var tidigt i söndags morse som räddningstjänsten ryckte ut för att släcka en brand i ett källarförråd på Eriksbergsvägen i Östersund. Branden är den andra i samma hus på bara några månader. I mitten av april utsattes huset för en mordbrand och boende tvingades då evakuera. Denna gång behövde ingen människa lämna fastigheten.

I gräset vid ingången till källarförrådet ligger brandskadade kartonger med julpynt, leksaker och porslin. Allt är täckt av svart sot. Maria Pettersson och Johan Holmlund bor i huset mittemot och förvarade sina saker i ett av förråden. Cyklar, skidor och annat förstördes i branden.

– Det känns otäckt eftersom det är andra branden på mycket kort tid, säger Maria Pettersson. Vi har bott här i tre år och trivs väldigt bra, men det har varit lite stökigt på sistone.

Berit och Niel Andersson bor också i huset mittemot och oroas över bränderna.

– Man trodde inte att sådana saker skulle hända här. Det har varit lugnt sedan 1962 då vi flyttade hit, säger Niel Andersson och fortsätter:

– Det är inte kul när det brinner runt knutarna.

Tekniker undersökte källarförråden under måndagsmorgonen.

– I nuläget vet vi inte vad som orsakade branden, vi inväntar fortfarande svar, sa Per Thelin vid Östersundspolisen under måndagseftermiddagen.