Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oro bland grannar efter ännu en brand

Två bränder på mycket kort tid i samma hus på Eriksbergsvägen i Östersund har skapat oro bland boende i området.
– Vi har aldrig haft problem här förut. Det här med bränderna känns obehagligt, säger Berit Andersson.

Det var tidigt i söndags morse som räddningstjänsten ryckte ut för att släcka en brand i ett källarförråd på Eriksbergsvägen i Östersund. Branden är den andra i samma hus på bara några månader. I mitten av april utsattes huset för en mordbrand och boende tvingades då evakuera. Denna gång behövde ingen människa lämna fastigheten.

I gräset vid ingången till källarförrådet ligger brandskadade kartonger med julpynt, leksaker och porslin. Allt är täckt av svart sot. Maria Pettersson och Johan Holmlund bor i huset mittemot och förvarade sina saker i ett av förråden. Cyklar, skidor och annat förstördes i branden.

– Det känns otäckt eftersom det är andra branden på mycket kort tid, säger Maria Pettersson. Vi har bott här i tre år och trivs väldigt bra, men det har varit lite stökigt på sistone.

Berit och Niel Andersson bor också i huset mittemot och oroas över bränderna.

– Man trodde inte att sådana saker skulle hända här. Det har varit lugnt sedan 1962 då vi flyttade hit, säger Niel Andersson och fortsätter:

– Det är inte kul när det brinner runt knutarna.

Tekniker undersökte källarförråden under måndagsmorgonen.

– I nuläget vet vi inte vad som orsakade branden, vi inväntar fortfarande svar, sa Per Thelin vid Östersundspolisen under måndagseftermiddagen.