Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-guld även till Viasatgänget

Viasat visste vad de gjorde när de värvade det säkraste tv-teamet till sitt första olympiska spel till längdtävlingarna.

Emelie Öhrstig, Per Elofsson, Per Forsberg och Frida Nordstrand gör som det svenska laget: De levererar när det väl gäller.

OS-guld även utanför spåret till längdgänget!

Visst, det är lätt att göra ett bra jobb när medaljerna bara ramlar in kanske någon tycker, men riktigt så funkar det ju inte.

Det handlar precis som för de aktiva att komma rätt in i spelen, för att det ska fungera fullt ut. Och det har Emelie, Frida och dubbel-Per gjort.

Där Carolina Klüft fortfarande känns lite stel som programledare, Göran Zachrisson parkerat i backen som en annan Martin Johnsrud Sundby och Helena Ekholm fortfarande letar en synonym till "jajamen" har längdteamet vallat helt rätt.

Per Forsberg kommenterar med rätta pondusen och vågar till och med ta ut gulden i förskott (som i båda stafetterna), han har förmågan att hålla rätt nivå på rösten och skriker inte i onödan utan trappar upp på rätt ställe. Per Elofsson kastar ur sig lite väl många floskler i bland, men håller ändå ihop det genom genuint engagemang och Emelie Öhrstig är en både saklig och kunnig bisittare som under damstafetten också visade en glöd som inspirerade när hennes tunna röst blev riktigt stark och hon skrek hejarop till Charlotte Kalla i spurtrysaren mot finska Krista Lähteenmäki och tyskan Denise Herrman.

I tv-fållan hittar vi en allt brunare Frida Nordstrand (jag blir lite orolig, solen är skadlig, du har väl hög solskyddsfaktor, Frida?) som ju längre spelen har gått blivit säkrare och säkrare på sina följdfrågor även om jag tycker att hon missade den givna följdfrågan på Anders Södergren i dag när Hellner berättade att "det var Anders som gav mig den". Jag är inte säker på att alla tv-tittare uppfattade att det var Södergren (den mest sympatiska killen i hela svenska truppen och som i Vancouver var med i det vinnande laget men som nu var lika glad för sina kamraters skull) som sprang fram och gav Hellner flaggan som han hade med sig på upploppet.

Nu får teamet vila rösterna i två dagar, när längdskidåkningen har vilodagar, så frågan är vem av de andra experterna som tar stafettpinnen?

Johan Tornberg har startat bra i hockeysoffan, så kanske blir det han som tar andrasträckan?

Eller varför inte Anette Norberg som nu har två semifinaler i curling framför sig? 

Anja Pärson står också i startgroparna, men hon är förmodligen klar för sista sträckan där slalomen ska avgöras.

Hela vägen in i mål nu, Viasat. Slappna inte av. Annars kanske SVT spurtar förbi i sista backen. Åtminstone var lördagens "Alla pratar Sotjis" bästa kväll hittills. Kanske för att det inte blev något småduttande från olika sporter utan längdspecialisterna Mathias Fredriksson, Jonas Karlsson, Jacob Hård, Anders Blomqvist och Anna-Karin Strömstedt verkligen fick sitta och nörda ner sig i ämnet på både längden, bredden och tvären. 

Okej, det var fortfarande inga rörliga bilder som ju tv går ut på, men för första gången under mästerskapen kändes det inte helt nödvändigt.

Fortsätt så.

Bäst i OS under söndagen: Det franska lagets glädje över stafettbronset värmde också i hjärtat.

Sämst i OS under söndagen: Norrmannens Petter Northugs utspel funkade när han var bäst i världen, nu blir det bara pinsamt. På frågan "Vilka svenskar är du mest imponerade av i dag?" svarade Petter "Zlatan". Jag hörde ingen som skrattade.